Здравейте имам проблем с тоците на 156 1,9жтд като работи колата и съм на фарове светлините трептят все едно им намалявам тоците фаровете съвсем леко се забелязват но вътре на таблото е пове4е защо се получава???
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с тоците
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от vasilus Покажи съобщениеЗдравейте имам проблем с тоците на 156 1,9жтд като работи колата и съм на фарове светлините трептят все едно им намалявам тоците фаровете съвсем леко се забелязват но вътре на таблото е пове4е защо се получава???
Comment
-
Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщениеЗапочнете с замерване на зареждането.
Comment
-
Първоначално публикувано от vasilus Покажи съобщениеБлагодаря иначе колата зарежда добре!!Alfa Romeo 1.8 TS `98
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от dingila Покажи съобщениетя темата много стара ама ми е интересно какво е било ако го е оправил колегата че и при мен е същата работа даже пуснах тема
Трептенето може да се получи заради следните причини:
- Лоша (окислена) електрическа връзка в самия алтернатор.
- Дефектирал диод.
- Дефектирал регулатор на напрежението.
- Износени четки.
- Надран колектор на възбудителната намотка.
Накратко - разглобяване, проверка, почистване и евентуално подмяна на четки или регулатор.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от dingila Покажи съобщениемерси колега ще се разглобява явно то и на 145цата на много хубаво място е сложеномерси за отговора.
Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
0879369082
Comment
-
Първоначално публикувано от dingila Покажи съобщениеАкумлатора ми е стар с него взех колата клемите съм ги проверявал всичко е стегнато,ако предположим че акумлатора не става как ще паля.Защо ще се намаля и увеличава светлината на фаровете от стария акумлатор?Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
-
Да зареждаше на 14.3 и вклучих фарове на дълги и парното и реотана и падна на 13.95 слагах за малко др акумлатор само че 45А моя е 72А не забелязах разлика но го карах само в светлото и не съм осетил дали замижват фаровете.Дали може да е от него до сега на голфа с какви ли не акумлатори съм го карал даже и на бутане палеше и такива промени не съм забелязал по токовете,но забравих това не е голфа
Comment
-
Първоначално публикувано от dingila Покажи съобщениеАкумлатора ми е стар с него взех колата клемите съм ги проверявал всичко е стегнато,ако предположим че акумлатора не става как ще паля.Защо ще се намаля и увеличава светлината на фаровете от стария акумлатор?
Лично аз смятам, че ако ниският капацитет на акумулатора беше причината за това, то нямаше да пали колата нормално особено при ниски температури и престой от няколко дни.
Тъй, че продължавам да предполагам, това, което вече написах по-горе.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеКолкото е по-здрав акумулаторът, толкова му е по-голям капацитетът. А колкото е по-голям този капацитет, толкова по-трудно се променя и напрежението на изводите му. И обратното. При теб пулсациите се дължат на резки промени в напрежението. Това вероятно е и съображението заради което колегата Nightrider изказва предположение за акумулатора.
Лично аз смятам, че ако ниският капацитет на акумулатора беше причината за това, то нямаше да пали колата нормално особено при ниски температури и престой от няколко дни.
Тъй, че продължавам да предполагам, това, което вече написах по-горе.Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
156 1.8TS 16V (01.2001)
0879369082
Comment
Comment